strojarske instalacije

  - CENTRALNO GRIJANJE 

  - PODNO GRIJANJE  

  - ADAPTACIJE          

  - SANITARIJE          

  - VODOVODNE INSTALACIJE      

  - ODRŽAVANJE INSTALACIJA

  - CENTRALNI USISAVAČ

  - HIDRANTSKA MREŽA

  - SPRINKLERI

  - GAŠENJE PLINOM

 
   O NAMA ...

   KONTAKT ...CENTRALNO GRIJANJE


Centralno grijanje je sistem pomoću kojeg se u određenom prostoru održava stalna temperatura. Prostor se zagrijava pomoću tople vode ili zraka koji struje kroz cijevi ili radijatore iz centralnog kotla ili sličnog sistema za grijanje.

radijator 1

Najjeftinija instalacija centralnog grijanja je električnim kotlom, ali zbog visoke cijene tog energenta takav način grijanja bi preporučili samo u manjim stanovima gdje je problem nedostatak dimnjaka ili u neplinificiranim zgradama.

radijator 2

Najprihvatljiviji način grijanja je na plin. Početna investicija je nešto veća zbog cijene plinskih kondenzacijskih kotlova i plinskih spremnika ali zbog velike kalorične vrijednosti plina iskoristivost je puno veća a uložena nešto veća suma novca u startu vrlo brzo će nam se vratiti.

aluminijski radijator
Koristimo najmodernije cijevne sustave. Najveće prednosti su: otpornost na koroziju, kemikalije, smrzavanje i habanje, niska hrpavost cijevi što spriječava nastanak kamenca i drugih taloga, visoka ekološka podnošjivost i udarna žilavost, dobra svojstva toplinske i zvučne izolacije, visoka temperaturna stabilnost, te vrlo dobra zavarljivost.


Budući da na tržištu postoji veliki broj uređaja za zagrijavanje bilo bi dobro prije odluke o kupnji savjetovati se sa stručnom osobom i neobaveznim razgovorom odlučiti koji Vam je način grijanja najprihvatljiviji.© 1994 - 2011 NON-STOP d.o.o. Sva prava pridržana Naslovna stranica.